Over Boot Hill

Peter

gitaar

 

Ben redelijk laat begonnen met gitaarspelen en was 19 toen ik mijn eerste akoestische gitaar kocht. De inspiratie kwam van Status Quo. Maar al gauw bleek dat bijvoorbeeld een nummer als 'Paper Plane' heel lastig te spelen was op mijn akoestische gitaar. Daarom maar overstappen op een elektrische gitaar, met een tube screamertje. Daarna ging het al een stuk beter met de nummers van Quo.

 

DE BLUES

De blues was mijn eigen muzikale evolutie. Het bleek dat je ook met de gitaar een verhaal kon vertellen. En dat binnen 12 maten. En als je het nog niet voldoende vond dan maakte je het rondje nog een keer. Lekker overzichtelijk. Tot ik tijdens mijn muzikale ontdekkingsreis langs de gitaarlijnen van Albert King, Stevie Ray Vaughan, Freddie King en Eric Clapton kwam. Die brachten wat meer diepgang in diezelfde 12 maten. Ik kan er nog steeds van genieten.

 

BOOT HILL

Een fijne basis voor goeie blues!

Boot Hill heeft best wat transities doorstaan. Voor mij is er nu binnen deze band in ieder geval de rust en de ruimte om de blues echt tot leven te brengen.

 

SPUL

Een bouwwerk van Vox Humana uit Vlaardingen. Op basis van mijn wens om een Fender en

Gibson bij elkaar te brengen. Ik bezit ook nog een oude Fender Telecaster en mijn eerste elektrische gitaar, een Aria Pro2.

 

Elke versterker is goed als ie maar aangedreven

wordt door een paar buizen. Effecten: nog steeds een tube screamer, soms een wah wah. Soms een leslie emulator.

 

VOORMALIGE BANDS

The Rumble Cats, Beans Blues Band, Scuttle  Buttin' , Panic Room

 

Teja

zang

 

Al heel jong mocht ik solo zingen in het kerkkoor, niet persé omdat ik mooi kon zingen, maar door mijn zware stem was ik tenminste wel goed te horen.

 

Op mijn 16e ging ik meedoen met het bluesbandje dat in het dorpshuis repeteerde. En ik was meteen voorgoed ongeneeslijk verslaafd.

 

DE BLUES

Thuis werd er muziek gedraaid van Elvis en de Beatles en nog later was Toppop favoriet; de Stones, Rod Stewart, Mud, Sweet, Slade en Gladys Knight and the pips.

 

Door een gitarist die ook mijn eerste grote liefde was, kwam ik in aanraking met de blues. Bonnie Raitt, Rickee Lee Jones, Little Feat,  Albert King en Clapton.

 

De liefde ging voorbij, maar de blues maakte een onbeschrijflijke en blijvend grote indruk.

 

BOOT HILL

Na een lange zoektocht ben ik bij Boot Hill beland. Een heerlijke no-nonsense band waarin ik me gedragen voel en die ook de minder gebaande bluespaden durft te verkennen.

 

SPUL

De stembandjes versterkt door een Shure Beta 58A 😄

 

VOORMALIGE BANDS

De NWC Bluesband, Edge, Café Noir, Bimbo Box Blues Band, Footloose, Souls Alike, Check out the chicken

 

Paul

drum

 

Begon met illegaal drummen op m'n broers drum toen ik 10 of 11 was, gewoon omdat die er stond, werd vervolgens verraden door de buurman, maar toen was het al te laat. Mocht later van m'n moeder de oude drum van school overkopen. Kreeg van haar ook de keus tussen een winterjas en een nieuwe hihat.

 

DE BLUES

Ik luisterde naar Clapton's Derek & Dominos,  naar zztop, vervolgens via Jimi Hendrix naar Stevie Ray Vaughan. Ik heb een brede muzieksmaak maar alleen blues heeft een extra bijzondere impact, dat valt verder niet uit te leggen. Bij een goeie shuffle verschijnt vanzelf een grijns.

 

BOOT HILL

Ik speelde in een aantal coverbands, zoals Fools on the Roof en Nachtwerk en uiteindelijk met de fijne mensen/goeie muzikanten van Boot Hill mijn echte bestemming gevonden.

 

SPUL

Gretsch drums,

Zildjian & Sabian bekkens en natuurlijk de Tama Ergo-Rider Throne with Backrest.

 

Maarten

bas

 

Ik begon op 10 jarige leeftijd met gitaarles en kort daarna met mijn eerste bandje. Als slechtste gitarist werd ik meteen verbannen naar de bas, en die speel ik nog steeds met veel plezier 😀

 

DE BLUES

Ruim 15 jaar geleden deed ik auditie bij de voorloper van Boot Hill. Het bluesrock repertoire; Rory Gallagher, Stevie Ray Vaughan vond ik meteen lekker.

 

BOOT HILL

De wisseling van bandleden en dan met name de komst van onze huidige zangeres zorgde voor een interessante verschuiving van het repertoire binnen de Blues. Boot Hill is een band met een niet alledaags repertoire en dat maakt het zo leuk.

 

SPUL

Fender Jazzbass en EICH amp.

 

VOORMALIGE BANDS

Ik heb door de jaren heen in verschillende

coverbands gespeeld, maar het begon allemaal met een Nirvana coverband in de brugklas.

 

Erik

toetsen

 

Al op de basisschool ben ik begonnen met muzieklessen en uiteindelijk maakte ik de keuze voor toetsen. Eerst keyboardlessen en dat later uitgebreid met piano (als ook synthesizer, orgel en rhodes). In mijn tienerjaren vanaf de middelbare school in diverse bands en combo's gespeeld. Waar ik eerst leerde om zelf goed te spelen leerde ik in die jaren daarna SAMEN muziek te maken; dat was nog leuker! Het leverde mij toffe muzikale ervaringen op en een ontwikkeling naar een hoger niveau met uiteenlopende muziekstijlen. Ook bracht het spelen in bands mij naar mijn eigen muzikale voorkeur(en), waar de blues een belangrijk onderdeel van uitmaakt!

 

DE BLUES

Ondanks alle muzikale uitstapjes in cover- en tribute bands, blijft de blues toch altijd terugkomen als favoriet. Deze muziek heeft een echt verhaal en weet de muzikale ziel regelmatig te raken. Met alle variaties die er zijn, blijft het een unieke muziekstijl waar ik erg van houd.

 

BOOT HILL

Hoewel ik ze al jaren live heb mee mogen maken, mag ik me sinds kort toevoegen aan dit mooie gezelschap. Een geweldig muzikale club, die de juiste snaar weet te raken tijdens het spelen van de blues. Het is een genoegen om hieraan bij te dragen. En ow ja, het (we) zijn ook gewoon hele toffe gasten bij elkaar!

 

SPUL

Roland RD 300-NX

Yamaha CS-6X

Hammond B4 (dig. module)

 

VOORMALIGE BANDS

Divine, Blue2go, Backbone, Steppin Soul, Totoly Live

 


bezoek & like ons op facebook